Ana Sayfa | Destek | Firma Bilgileri
         
  Domain arama/Kayıt:    


    Ana Sayfa  
    Sepetim  
    Yeni Hesap  
    Giriş  



  Şirket Profili  
  Banka Bilgileri  
  Hizmetlerimiz  



  Asansör  
  Cam  
  Pano  
  İnşaat/İskele  
  İnternet  
  Forex  
  Mutfak Malzemeleri  
  Diğer Domainler  



    E-Posta Okuma  
    Msn'e Kayit  
    Plesk Panel  



  E-Posta Nedir.  



    Domain Nedir?  
    Domain Kayıt  
    Domain Transfer  
    Domain Pazarı  
    Whois Kontrol  
    Domain Ücretleri  



    Hosting Nedir  
    Hosting Paketleri  



    Tasarım Nedir  
    Kendi Tasarımınızı Oluşturun  
    Kampanyalar  



    Müşteri Hizmetleri  
    Firma Bilgileri  
    Referanslar  
    Bilgi Merkezi  
    İletişim Formu  
 

e-posta(e-mail) adresi nedir ?

Kısaca e-mail(e-posta) elektronik ortamda insanların şahsi kullanımında bulunan ve kişilerin kendi aralarında mesajlasmak amacı ile kullandıkları kişisel adres kutusudur.

 

e-posta adresi ne işe yarar?

Gunumuzde e-posta adresleri bize gonderilen veya bizim göndermek istedigimiz (mesaj,resim,müzik,filim... vb) bilgilerin gönderilmesi veya alınmasında kullanılır.

 

Kendime e-posta almak istiyorum ne yapmalıyım ?

Kendinize birkaç degişik şekilde e-posta hesabı açabilirsiniz.

1. Zamanımızda yaygın olarak e-posta hesabı üzerine hizmet veren internet sayfalarından faydalanarak temin edebilir ve size gelen, göndermek istediginiz mesajları da yine aynı site üzerinde size verilmis olan kullanıcı adı ve şifresi yardımı ile yönetebilirsiniz. (www.hotmail.com, www.gmail.com, www.mynet.com ... vb)

2. Ticari bir kurumsunuz veya şahıs olarak genel bir e-posta hesabı kullanmak istemeyen bir kişisiniz bu yüzden de kendinize bir isim tescili yaptırdıniz beraberinde bir sunucudan hosting barindirma paketi satın aldınız. (www.gumusyazilim.com) artık adınız@hotmail(gmail,mynet).com gibi standart e-posta adresi haricinde adınız@internet sayfanızın adı.com (ngumus@gumusyazilim.com) gibi daha etkileyici bir e-posta adreside kullanabilirsiniz.

 

Gelen e-postalarımı nasıl görebilirim ? Baskalarına e-posta gondermek istiyorum ne yapmalıyım?

Şayet e-postanızı hotmail,mynet,gmail...vb gibi e-mail hizmeti veren bir internet adresinden aldı iseniz yine hizmeti aldıgınız sayfaya girmek suretiyle e-postalarınız yönetebilirsiniz. Veya Outlok gibi bir program kullanmak ve gerekli ayarlamaları yapmak sureti ile e-postalrınızı kontrol edebilirsiniz.

 

 

Outlok ayarlarını nasıl yapabilirim?

Outlook Express'de posta hesabi olusturma

Microsoft Outlook programini açiyoruz ve Araçlar menüsünden E-posta Hesaplari bölümüne tikliyoruz.    

 
Biz yeni bir E-posta Hesabi olusturmak istedigimiz için Yeni e-posta hesabi ekle'yi seçiyoruz ve ileri tusuna basiyoruz.     



Burada sunucu türünü seçecegiz. "POP3" seçenegini isaretleyip ileri tusunu tikliyoruz.
    



Burada hesabimizin çesitli ayarlarini yapiyoruz. Gelen ve Giden Posta Sunucusuna mail.siteadiniz.com yaziyoruz. Kullanici adinizi, Sifrenizi, Isim ve Soyadinizi girerek ileri tusuna basiyoruz.



Eger tüm alanlari hatasiz bir sekilde doldurduysaniz yukardaki sayfayi görmeniz gerekmektedir. Buradan da "SON" butonuna tikliyoruz.    
 



Simdi e-posta hesabimizi olusturduk. E-posta hesabimizin diger ayarlarini yapmak için tekrar Araçlar menüsünden E-posta hesaplari'na tikliyoruz



Buradan Var olan "e-posta hesabini görüntüle veya degistir" seçenegini isaretleyip ileri tusuna basiyoruz



Burada olusturmus oldugumuz hesabi görüyoruz. Hesabimizi seçip "Degistir" butonuna basiyoruz.     

Burada daha önceden girdigimiz Kullanici adi, sifre vs. bilgiler bulunmakta. Biz "Diger Ayarlar" butonuna tikliyoruz.     



Gelen pencerede "Genel" bölümünden e-posta hesabimizin ismini degistirebiliriz. Bu seçenek opsiyoneldir. Istediginiz takdirde bu özelligi kullanirsiniz

Ayni pencerede "Giden Sunucu" bölümünden "Giden sunucum (SMTP) için kimlik dogrulamasi gerektiriyor" seçenegini isaretliyoruz. Ardindan hemen altindaki "Gelen posta sunucum ile ayni ad ayarlarini kullan" seçenegini isaretliyoruz. Eger bu bölümde anlatilanlari yapmazsaniz ileti alabilir ancak gönderemezsiniz. Burada islemlerimiz bittiken sonra "TAMAM" butonuna basiyoruz.     

Gördügünüz gibi artik hesap adi degisti, ileti alip gönderebileceksiniz.  

E-Maillerimi alabiliyorum fakat e-mail gönderemiyorum. Neden ?

Bunun nedeni mail sunucumuzun kimlik dogrulamasi gerektirmesidir. Bu sorunu çözmek için asagidaki adimlari kullanabilirsiniz.

Outlook Express

"Araçlar(tools)" menüsünden "hesaplar(accounts)" menüsüne tiklayin. Internet Hesaplari(Internet accounts) baslikli bir pencere çikacaktir. Pencerenin üzerindeki sekmelerden posta(mail) sekmesine geçelim. Burada mail adresinizi göreceksiniz. Mail adresinize çift tiklarsaniz bir pencere daha açilacaktir. Bu pencerede posta hesabinizla ilgili tüm ayarlari yapabilirsiniz. Biz sorunumuzu çözmek için "sunucular(servers)" sekmesine geçiyoruz. En altta bulunan "sunucum kimlik dogrulamasi gerektiryor" (My server requires authentication) ibaresinin yanindaki checkbox"i isaretliyoruz. Uygulayip pencereleri kapatiyoruz. E-mail göndermek istedigimizde çalistigini görebiliriz.

Microsoft Outlook
"Araçlar(Tools)" menüsünden E-posta "Hesaplari(E-Mail Accounts)" tikliyoruz. Karsimiza bir sihirbaz çikacaktir. Biz bastaki E-posta(E-Mail) basliginin altindaki "Var olan E-posta hesabini görüntüle veya degistir" i seçiyoruz ve "ileri(Next)" butonuna basiyoruz. Bir sonraki adimda karsimiza hesap seçmemiz için bir bölüm gelmesi gerekir. Biz buradan mailimizin üzerine çift tikliyoruz ve ilgili ayarlar karsimiza geliyor. Sag alt taraftaki "Diger Ayarlar" butonuna tikliyoruz. Açilan penceredeki Gider sunucu sekmesine tikliyoruz. "Giden sunucum (SMTP) için kimlik dogrulamasi gerekiyor ibaresinin yanindaki ceheckbox"u isaretliyoruz. Tamam deyip pencereyi kapatiyoruz. Diger pencereleri de kapattiktan sonra mail gödermek istedigimizde basari ile gönderilecektir.

 

 

 

TTNET ADSL Kullanıcıları için önemli uyarı:


Türk Telekom, SPAM trafiğini azaltmak amacıyla yeni bir uygulama başlatmaya karar vermiştir. Uygulama kapsamında TTNET, dinamik IP kullanan ADSL kullanıcılarının 25. porttan mail gönderimine izin vermeyecektir. Mail gönderimleri için, 25 numaralı port yerine 587 numaralı port kullanılacaktır. Bu uygulamadan olumsuz etkilenmemek için, kullandığınız mail programında hesap ayarlarınızın Giden Sunucu portunu 587 olarak değiştirmelisiniz!


Port değişikliği için "Araçlar/Hesaplar/Posta sekmesine tıklayın/değiştirmek istediğiniz posta hesabını çift tıklayıp açın, Gelişmiş sekmesine toklayın", 25 olan Giden Sunucu portunu 587 olarak değiştiriniz.


Türk telekom SPAM gönderiminin önüne geçebilmek için giden posta sunucunuza (mail.domain.com) ait port numarasında değişiklik yapma kararı almıştı.

Bu nedenle giden posta sunucusuna ait port numarası 25 ten 587 değiştirilmelidir.

Değişikliği kendiniz de gerçekleştirebilirsiniz.

Konu ile ilgili teknik desteği firmamızdan yada 444 0 375 numaralı Türk Telekom Destek Merkezinden 5'i tuşlayarak destek alabilirsiniz


TTNET'in konuyla ilgili açıklamasını aşağıda bulabilirsiniz..



TTNET'in Açıklaması:



Şimdi E-posta Kutunuz Daha Güvenli!

Internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi SPAM (istenmeyen e-posta) olarak adlandırılır. SPAM sorunu dünyada internetin yaygın kullanılmaya başlaması ile birlikte ortaya çıkan bir sorundur.

SPAM gönderimi kötü niyetli kişilerin bilinçli olarak kendi bilgisayarlarından yapılabildiği gibi, güvenliği sağlanmamış bilgisayarlara internet yoluyla botnet, worm gibi casus yazılımlar bulaştırılıp bu yazılımların bulaştırıldığı bilgisayarlar üzerinden de yapılabilmektedir. Casus yazılım bulaştırılan bilgisayar sahiplerinin bir çoğu kendi bilgisayarlarının SPAM amaçlı kullanıldığının farkında dahi değildir.

Dünyada dolaşan e-postaların %90'ı SPAM e-postadır ve bu SPAM e-postaların %80'i de internetten casus yazılımlar bulaştırılmış, kullanıcılarının haberi dahi olmayan, "zombie" diye adlandırılan bilgisayarlar üzerinden gitmektedir.

Ülkemiz maalesef dünyanın en büyük SPAM e-posta yayan ülkelerinden biridir. Bu da ülkemiz için ciddi bir saygınlık ve imaj kaybına sebep olmaktadır. Bunlara ek olarak ciddi bir kaynak israfına da yol açmaktadır.

Ayrıca, yurtdışında bilgisayarlar üzerinden bilinçli veya bilinçsiz spam e-posta gönderen IP adreslerini tespit eden karaliste organizasyonları mevcuttur. Karaliste organizasyonları bir IP bloğundaki kullanıcıların bir kaç tanesi SPAM yapmış olsa bile ilgili IP Bloğunun tamamını karalisteye alabilmektedir. Böylece hiç SPAM yapmamış kullanıcılar da karalisteye girdiğinden dolayı e-posta gönderememe problemi yaşamaktadırlar.

SPAM sorununun önlenmesinde en önemli adım gönderilen mesajların kimin tarafından gönderildiğinin bilinmesi ve denetlenebilmesidir. SPAM ile mücadele amaçlı kurulmuş organizasyonlar, aslen e-posta servisi sağlayan kurumların alması gereken bu önlemin erişim servis sağlayıcılar tarafından da desteklenmesini talep ve tavsiye etmektedirler.

Halihazırda SPAM e-posta gönderimi yaygın olarak ADSL kullanıcılarının bilgisayarlarından mesaj gönderilmek istenen sunucuya doğru 25. Port üzerinden bağlanarak yapılmaktadır. Dünyada operatörler tarafından en yaygın kullanılan çözüm, dinamik IP'li müşterilerin 25. portunun kapatılıp e-posta göndermelerini engelleyerek gerçek e-posta kullanıcıların güvenli başka bir porttan göndermelerini sağlamaktır.

Bu yöntem uygulandığında dinamik IP bloklarından gönderilen SPAM mesajları kayda değer oranda azalacak, gönderilen SPAM mesajların kimlik tespiti yapılabilmesi nedeniyle ilgili servis sağlayıcı tarafından daha kolay tespit edilebilecektir. Kimlik Doğrulamalı e-posta gönderimine geçiş için, dinamik IP'li kullanıcıların e-posta göndermek için kullandıkları 25. Port bloklanacak, kullanıcıların e-posta istemci yazılımları (outlook express gibi) üzerinde "Authenticated/kimlik doğrulamalı SMTP" seçeneklerini aktive ederek 587. Port üzerinden e-posta göndermeleri istenecektir.


Yukarıda anlatılan uygulamanın hayata geçirilebilmesi için, e-posta hizmeti veren abone potansiyeli yüksek yer sağlayıcıların da katılımıyla, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) nezdinde düzenlenen toplantıda Pilot bir uygulama yapılması kararlaştırılmıştır. E-posta hizmeti veren yer sağlayıcılardan Çizgi Telekom, DorukNet ve Mynet'in katkıları ile Pilot Çalışma Modeli oluşturulmuş ve oluşturulan bu model BTK ile paylaşılmıştır. BTK tarafından da Pilot Çalışma Modeli toplantıya katılan tüm e-posta yer sağlayıcıları ile paylaşılmıştır.

Port Değişikliğinden Etkilenmeyenler

- Web tabanlı e-posta hizmeti alan hiçbir müşteri sorun yaşamayacaktır.
- Gmail, Yahoo, Hotmail gibi e-posta sağlayıcıları istemci bazlı hizmetlerinde 25. port kullanmadığı için bu hizmetleri kullananlar etkilenmeyecektir.
- Statik IP'li olan e-posta sunucusu, ADSL erişimi kullanan firmaların kullanıcıları etkilenmeyecektir.
- Kurumsal şirket çalışanları genelde VPN yada OWA gibi web tabanlı erişimler kullandıkları için sorun yaşamayacaktır.
- Yurtdışından istemci kullanarak e-posta hizmeti alan müşterilerin çoğunluğu port 25 kullanmadığı için etkilenmeyecektir.

Port Değişikliğinden Etkilenenler için yapılması gerekenler:

Outlook, Outlook Express vb.gibi e-posta programları ile e-postalarını kullanan müşterilerimizin ayarlarında değişiklik yapması gerekmektedir.

Öncelikle, e-posta hizmeti aldığınız firmanın 587.port hizmetini aktif hale getirdiğini teyid etmeniz gerekmektedir. Aktif hale getirilmiş ise kendi e-posta programlarınızda giden sunucu olarak 25.port kullanımı yerine 587.port değişikliğini yapabilirsiniz.

 

 



Copyright © 2007 Gumusyazilim Egitim Danismanlik ve Dis Ticaret Ltd Sti. All rights reserved.  v2.7.0